"Радостта е усмивка на мъдростта."

Китайски оздравителен център

„Не си пожелавай дълъг живот, пожелай си да живееш прекрасно“ Б.Франклин

Китайски Оздравителен Център е основан от майстор д-р Шън Фей през 2000 година в град Варна. В оздравителния център се предлагат прегледи и процедури, базирани на китайската традиционна медицина.
Китайски Оздравителен Център разполага с приятна и просторна приемна, и стая за провеждане на сеансите. Намира се на удобно и леснодостъпно място, в центъра на гр.Варна.

китайската традиционна медицина

Китайската традиционна медицина е най-старата професионално практикувана медицина. Нейната писмена история датира преди повече от 2500 години.

Китайската традиционна медицина използва няколко метода за лечение: акупунктура, акупресура, магнитни игли, терапия с мокса и вендузи, билколечение, енергийна гимнастика и дихателни упражнения. Безспорно най-разпространените нейни методи са иглотерапия, масаж и билколечение.

Китайската традиционна медицина разглежда човека като неделима съвкупност от Шен (Дух), енергия (Ци) и материя (физическо, емоционално и ментално тяло). Подходът при лечение на всяко заболяване е свързан преди всичко с възстановяване на енергийния баланс в цялото тяло и хармонизиране на енергийния поток между сърце, бял, черен дроб, бъбреци и далак, по принципите на У-Син.

ОЗДРАВИТЕЛНИ ПРОЦЕДУРИ

Предлагаме оздравителни процедури при:

Майстор д-р Шън Фей

 
Майстор д-р Шън Фей е завършил висше икономическо и висше медицинско образование в Китай, специалност „Китайска традиционна медицина“. Работил е като иглотерапевт в болнично отделение в гр.Чан Чун и е един от основателите на „Център по Цигун лечение“ в същия град. Водил е демонстрации по енергийно лечение и лекции по китайска традиционна медицина в Китай.

Майстор д-р Шън Фей практикува китайски бойни изкуства от 13 годишна възраст. Той е основател на клуб по вътрешни бойни изкуства в гр. Варна, където обучава своите ученици в системата”Шън шъ Тайдзи Багуа”.

 

 

За връзката между китайската медицина и вътрешните бойни изкуства, той казва: „Ушу (Кунфу) развива енергията Ци, човешкия потенциал и дисциплина. Практикуването на вътрешни бойни изкуства е повече от спорт – това е себеизследване, древна философия, практическо разбиране на проявите на У Син, познание за меридианите и път към Дао. В миналото китайският лечител е бил мъдър човек, черпещ своите познания от Космоса, от Вселенския принцип, човек надарен с тайни умения. Той е виждал фините прояви на енергията и е умеел да си служи с тях, за да балансира и укрепва здравето на страдащия. В китайската традиция, вътрешните бойни изкуства, медицината и философията, използват общи принципи.“

НАШИТЕ КЛИЕНТИ


Какво клиентите говорят за нас?

Бил съм при този специалист заради проблеми с кръста, изтръпване на крака от измръзване, ставен проблем на китката, световъртеж, хемороиди, дори и от грип се лекувах веднъж. Оттогава грип не съм карал 3-та година вече!
Йордан Йорданов
Изключително съм впечатлена от уменията на д-р Шън Фей, както и от човешката му съпричастност. Лекувала съм с успех при него, различен тип заболявания. Заради доверието, което му имам, аз продължавам да бъда негова пациентка.
Мария Иванова
От години имах болки в гърба. Болката започна да става остра, да обхваща и други части по тялото. Не можех да стоя дълго време неподвижен. Облекчението дойде още след първия сеанс. Получих насоки за самодисциплина и отношение към всичко, което ме заобикаля. Благодаря!
А.П.
Преди 9 години получавах пристъпи и се лекувах за алергия, като ми препоръчаха с помпичка да си помагам при пристъпите. Научих за китаеца и дойдох при него. Прегледа ме и ми каза, че е сърцето, не е алергия. Проблемът бил, че около сърцето ми било пълно с вода. За 12 процедури ме оправи и до ден днешен няма и следа от този проблем. Искрени благодарности!
Добрина Нешева
От месец август 2009 год., почувствах болки в кръста и краката. Оказа се, че имам дискова херния. Изпитвах страшни болки и затова ми биеха болкоуспокояващи инжекции. Пиех много хапчета, ходих на физиотерапия. Биха ми блокиращи инжекции. Ходих по мъките цели шест месеца! От февруари 2010 год., започнах да ходя при китайския доктор. За три месеца бях оздравял напълно, като още от първия месец почувствах облекчение.
Пейо Пеев
Внукът ми, когато беше на 18 год., получи пристъпчета, не можеше да клепа с клепки. Докато пристигнем при китаеца, внукът вече говореше несвързано. За 10 процедури, докторът успя да го оправи. Сега цялата ми фамилия, като има някакъв проблем, ходим при него и не е имало случай, в който да не ни е помогнал.
Благодарности!
Т.П.